неделя, 4 декември 2011 г.

Визуален тест за интелигентност

Тест за интелигентност Менса Германия

Този тест за интелигентност е абсолютно безплатен и е разработен от "Менса Германия" и се използва от 2003 г. насам за определяне на интелигентността на хора от цял свят. Тестът е направен така, че това в коя страна живеете, какъв език говорите или каква е културата ви да не оказват никакво значение върху определянето на интелигентността ви. Тестът е визуален и изисква само акъл ;). За разлика от много тестове в мрежата, след като решите този няма да ви караме да пращате смс или да плащате нещо, за да видите резултата си, което според нас е подла практика на много подобни на нашия сайтове. Тук ще разберете каква е вашата интелигентност на момента, когато приключите теста. Ако харесвате сайта ни, моля спорелете го с ваши приятели или познати или сложете линк към него във вашият блог, сайт или форум.


Как да решаваме този тест за интелигентност



1. Теста се състои от 39 логически въпроса, които ще измерят вашата интелигентност.
2. Към въпросите няма условие, за да няма езикови бариери, затова тестът е подходящ за хора от цял свят. За всички въпроси трябва да откриете коя е липсващата фигура от изброените отдолу.
3. За решаването на теста имате на разположение 40 минути време. Ако за тези минути не сте се справили с въпросите, тестът ще бъде прекратен и при определяне на вашата интелигентност ще бъдат взети под внимание само отговорените вече въпроси.
4. Можете да прескачате въпроси, като използвате стрелките в центъра на екрана и после да се връщате към тях отново.

След като решите теста и изберете "Submit" ще видите вашият резултат в скала. За решаването му се изисква най-много логика и нищо друго в големи количества. НЕ ви трябва да разбирате от математика или компютри, а само логическо мислене.

Ами общо взето това са правилата на този тест за интелигентност, успех с решаването му!
Тестът съществува благодарение на IQtest.dk.
Тестът измерва основната/генерална интелигентност, която се означава с "g".

36 коментара:

  1. Има разлика между вродена и логическа интелигентност!

    ОтговорИзтриване
  2. Този тест измерва генерална интелигентност, която се означава с "g". Тук можете да прочетете малко за типовете (EN): http://en.wikipedia.org/wiki/Theory_of_multiple_intelligences

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/15/2013

    хихихи аз съм в high

    ОтговорИзтриване
  4. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен3/24/2014

    103. Нормално интелигентна съм :)

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен6/26/2014

    119, между другото съм на 14 :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен8/25/2014

      Непременно кандидатствай в Американския колеж в София! Успех!

      Изтриване
  7. Анонимен8/22/2014

    Моят е 145

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен10/19/2014

    То само едни гений тук.Някой с 200 няма ли?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен3/30/2015

    140 - жена!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен4/12/2015

    Тези с по над ~110-115 (особено над 130) като извадите точките от отговорите, които просто сте налучкали без да сте разбрали логиката за отговора, ще получите около 100-110. За такива тестове е важно разбирането, а не гадаенето. Иначе чудно как на всеки тест за интелигентност над половината българи изкарват много високи резултати...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Искам да кажа първо, че съм на 15. Миналата година правих 2 IQ теста, като първия ми показа ниво от сорта на 130, а на втория излезе резултат 134. Само да отбележа: НЕ СЪМ налучкала. Писнало ми е от хора като тебе, които казват, че нямало интелигентни едва ли не. Знаеш ли защо рядко се срещат ниски резултати в коментарите? Защото хората с ниско IQ няма да тръгнат да споделят на целия свят колко са тъпи. Докато тези с високо IQ няма защо да се колебаят, естествено че ще споделят с удоволствие. Е, такива като теб например, най-често са с ниско IQ и за да не се комплексират, си набиват в главата, че в България няма интелигентни. Като последно изречение, само ще добавя: жал ми е за хора като теб, на които просто се налага едно момиче на 15 да им казва в прав текст как стоят нещата в действителност.

      ПП: съжалявам, че не говоря в учтива форма, но аз нямам желание да проявявам уважение към някой, който засяга по някакъв начин мене и много други (с IQ явно по-високо от твоето)

      Изтриване
    2. Анонимен5/19/2015

      Защо не се научиш да пишеш грамотно, като си толкова интелигентна?

      Изтриване
    3. Оле извинявай... Само дето не виждам грешката... Ако може да цитираш? Много ще ми е от полза.. Чакам хаха

      Изтриване
    4. Анонимен7/11/2015

      Тихо бе! Ходи си прави iQ тестовете без да се отваряш в секцията за коментари.

      Изтриване
  11. Анонимен4/22/2015

    Дава ми IQ "above end 140" при девиация 16 или "above 160" при девиация 24. Какво означава това? Въпросите ми се сториха лесни без последния, но не разбирам резултата.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен4/24/2015

    Аз съм на десет и два пъти пробвах и съм само с сто и пет

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен6/12/2015

    Не разбрах каква е тази девиация. Някой знае ли?

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен9/04/2015

    Някой ще обясни ли каква е тази девиация??? Доколкото разбирам стандартното отклонение определя вариацията от средната оценка за повечето хора. Приема се, че при IQ тестовете повечето хора имат коефициент около 100, т.е. това е нормалната интелигентност и повечето хора са с такъв резултат. Ако правилно разбирам колкото е по-малка стойността на стандартното отклонение (напр. СО = 15), то толкова по-голяма част от хора (представителна извадка) показват коефициент 100. Малко стандартно отклонение показва повече резултати около средния. При СО = 16 не толкова много хора показват IQ 100, а при СО = 24 хората показват по-разнообразни резултати, съответно тези с IQ 100 не са толкова много. Не съм много сигурно дали го разбирам правилно, така че ако може някой да го обясни с простички думи. Благодаря!
    P.S. Резултати от теста при мен: IQ - 122 при SD=15 / IQ - 124 при SD=16 / IQ - 136 при SD=24
    Не си правя теста за първи път. За първи път го правих преди около 5-6 години (подобен на този - графичен) и тогава ми показа коефициент около 110 (не си спомням точно), но там мисля, че резултатите не вземаха предвид стандартните отклонения. Преди около шест месеца си правих този тест и резултатите ми бяха подобни на настоящите +- 1 (супер поумняла съм :))) ). Отговорих случайно само на два въпроса, бяха след 30-ти, но не си спомням с точност на кои. При всички останали се опитвах да мисля и да търся логика, в рамките на моите възможности, разбира се :).

    ОтговорИзтриване
  15. Като изключим, че въпросите бяха малко еднотипни теста е добър. Пробвайте и този http://abritvs.com/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%BD%D0%B8/%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82/. Той е български и също е много як!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен4/14/2016

    >>Имам I.Q.140 с девиация 24..какво означава това?

    ОтговорИзтриване